2022-07-25
Hundägaren har strikt ansvar för sin hund och är skyldig att ersätta alla skador även om det varit en olyckshändelse. Om du blivit skadad av en hund ska du anmäla detta till Polisen.
Under tiden 1mars till 20 augusti måste man ha hunden under extra uppsikt ute i marker där det finns vilt och det finns det i Västanvik - allt från älg till igelkott. I de flesta fall betyder det att hunden måste hållas i koppel för att hindras från att springa lös.
På våra badplatser – Lötaviken och poolen - är det inte tillåtet att ha hund med sig alls. För hundbad hänvisas till Tillsmaren (från Båtsmansvägen).
Du kan anmäla bristande tillsyn av hundar som är lösspringande till Länsstyrelsen
Läs nedan om vår hundpolicy i Västanvik.
Styrelsen
Under tiden 1 mars tom 20 augusti ska hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året ska de hållas under sådan tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.
Det här innebär inte automatiskt att hunden måste vara kopplad, den måste dock stå under sådan lydnad som om den vore kopplad (lag 2007:1150 om tillsyn över hundar och katter).
Vid våra brevlådor finns anslagstavlor avsedda för information till boende inom Västanviks Samfällighetsförenings område.
Allmän information som anslås av styrelsen omfattas inte av denna regel då den informationen behöver finns tillgänglig längre än två månader.
Centrumanläggning
Endast medlemmar i GA1 (”Tomten”) samt medlemmar i GA3 som betalt tilläggsavgift som får nyttja centrumanläggningens faciliteter såsom pooler, tennisbana, fotbollsplan o dyl.
Respektive fastighetsägare skall se till att diken och vägtrummor mellan tomtgräns och väg hålls rensade.
Eldning av löv, kvistar och annat trädgårdsavfall inom detaljplanelagt område såsom Västanvik, är förbjuden under tiden 1 april - 30 september. OBS! Gäller även eldning i tunna.
Valborgsmässoeldar är alltid tillåtna om det inte är eldningsförbud enligt brandriskprognosen. För att få reda på om Räddningstjänsten tillåter eldning eller inte ring 0176 28 42 00 och lyssna på brandriskprognosen för dagen.
Eldning på föreningens ängsmark är ej tillåtet utan styrelsens tillstånd.
Att elda avfall som exempelvis hushållssopor, plast, målat eller tryckimpregnerat virke, spånskivor eller liknande material är alltid förbjuden.
Övrig tid av året får eldning inom sådana områden ske endast av torrt trädgårdsavfall som inte kan utnyttjas för kompostering om det kan ske utan att olägenhet för människors hälsa uppstår. Eldning får aldrig ske i strid mot gällande brandföreskrifter
Kör varsamt - 30 km/tim på föreningens vägar! Tänk på cyklande och lekande småbarn och gående. Alla skall känna sig trygga på våra vägar oavsett om man går, kör bil eller cyklar.
All bil-, motorcykel-, moped- eller fyrhjulingskörning är förbjuden på områdets stigar, skogsvägar och inom klubbhusområdet.
Förlägg gärna kvällspromenaden förbi vår centrumanläggning för att på så sätt möjligen förhindra att skadegörelse sker. All skadegörelse polisanmäls.
Stäng av kranen till sommarvattenkranen vid fastighetsgränsen när ni lämnar stugan. Risk för att läckage kan uppstå.
Spara på vattnet! Det är förbjudet att fylla pooler och dammar samt bevattna gräsmattor eller trädgårdsland med föreningens dricksvatten.