Pool

Pooler


Allmänt


Föreningen har två uppvärmda utomhuspooler. I anslutning till poolerna finns det en utomhusdusch, omklädningsrum, samt två torrtoaletter.


Den stora poolen är 25 meter lång och ca 8 meter bred. Djupet varierar från 0,9 till 1,8 meter. På den grunda delen finns en handikapptrappa.


Den lilla poolen (barnpoolen) har en diameter på 4 meter och ett djup på ca 0,45 meter.


Vattentemperaturen ligger normalt mellan 22 – 24 C dygnet runt.


Poolerna hålls öppna från början av juni till slutet av augusti.


Poolerna är obemannade vilket innebär att bad sker på egen risk.


Vattenprover tas flera gånger per säsong och analyseras på ett ackrediterat laboratorium. Utöver detta sker daglig tillsyn för kontroll av klorvärden m.m.


I anslutning till den stora poolen finns det poolbelysning som tänds vid skymning och släcks kl. 23:00.


VIktigt att tänka på innan bad!

  • Duscha och tvätta av dig innan du badar (särskilt om du använt sololja och/eller kräm)!
  • Se till att barn går på toaletten före bad!!
  • Bada inte vid magsjuka!
  • Undvik att byta blöjor på småbarn i närheten av poolen!


Vid misstanken om förorenat vatten

  • Om du misstänker att vattnet i poolen är hälsovådligt, varna övriga badande, meddela därefter omgående entreprenören eller centrumansvarig!
  • Om du misstänker att du blivit illamående eller sjuk i samband med badet, kontakta omgående entreprenören eller centrumansvarig!

Sören Segerblad (entreprenör) 070-544 68 65

Ninni Thunberg (Centrumansvarig) 073-504 07 99


Observera!

Denna poolanläggning saknar badvakt, allt bad sker på egen risk!Varför ska man duscha innan man badar?

De flesta gillar att bada och här i vår pool är det många som badar samtidigt, men vattnet är ändå lika rent och fint. Tänk på hur det ser ut hemma när ni badar i badkaret. Efter stund blir det grumligt...


Skillnaden är förstås att vi tillsätter klor i vattnet för att hålla det rent!


Hur fungerar reningen?

När kloret doseras är det fritt klor. Det fria kloret angriper bakterier och föroreningar som hudavlagringar, tåludd, svett, solskyddskräm, rester från smink m.m. vilket följer med ner i vattnet om ni inte har duschat och tvättat bort detta.


Efterhand som kloret verkar och ”äter upp” all föroreningar i poolen övergår det fria kloret till bundet. Det bundna kloret är ineffektivt i reningsprocessen och som står för den kända ”klorlukten” och det är också det bundna kloret som kan göra att ögonen blir röda och irriterade.


Det bundna kloret avger också en gas som kallas för Trikloramin och den håller sig cirka 15-20 cm ovanför vattenytan, alltså precis där vi vistas med våra andningsorgan. Trikloramin är inte helt ofarlig utan kan i längden påverka andningsorganen och i värsta fall utlösa astma.


Ju smutsigare vattnet är, desto mer klor måste vi pumpa i poolen och mer gas bildas. Därför är det så väldigt viktigt du duschar innan bad!

Webmaster: webmaster (at) vastanvik.se